Lampen op verschillende hoogtes ?>

Lampen op verschillende hoogtes

Industriële lampen kunnen een verrijking zijn aan de woonomgeving. Maar waarom is dat eigenlijk?

De industriële trend

De laatste tijd lijkt het alsof alles maar industrieel moet zijn. Hoe kan dat eigenlijk, hoe is dat zo gekomen? Om die trend te begrijpen, moeten we enkele decennia terug in de tijd. In de tijd vlak na de oorlog, we hebben het over de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, was men blij dat het vrede was – terecht natuurlijk. Men was druk bezig met de wederopbouw van het aan flarden geschoten land, en belangrijk was dat alles werkte. In huizen van die tijd zie je dus geen keurig netjes weggewerkte leidingen; zolang het werkte was het in orde. In de tijd die volgde kreeg men steeds beter de orde op zaken, waardoor die focus verschoof en de inrichtingen ook daadwerkelijk mooi moesten zijn. We konden met de technologische vooruitgang steeds meer, en het werd dan ook steeds meer gewaardeerd als we alles zo mooi mogelijk maakten, waarbij ‘mooi’ vooral inhield dat je niets van de achterliggende techniek moest zien. Zelfs lichtschakelaars moesten zo mooi mogelijk zijn, om maar iets te noemen.

Tegenwoordig begint die trend te keren. We willen niet meer in die statische, steriele omgevingen wonen. We willen het vooral gezellig hebben; authentiek en origineel. Dicht bij jezelf blijven, is iets wat je vaak hoort. Hierdoor kwam de trend van het steigerhout, van vintage, van retro, maar ook van industriële lampen.

De Industria lampen zijn daar een gevolg van. Lampen hoeven niet prachtig strak afgewerkt te zijn, maar mogen best ruw en grof zijn. Het heeft iets rustgevends; alsof het er allemaal niet toe doet. De lampen kunnen prima op verschillende hoogten worden geplaatst. Het maakt allemaal niet uit, zolang het maar werkt (licht geeft) en je van binnen rustig maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *