Smart verlichting ?>

Smart verlichting

Tegenwoordig is het mogelijk om verschillende elektrische systemen in uw huis te verbinden met elkaar. De samenhang van deze elektrische systemen in een huis wordt domotica genoemd en komt ook steeds vaker voor. Deze elektrische systemen worden steeds slimmer en zeer gemakkelijk in gebruik. Vaak wordt er wel een elektricien ingeschakeld om deze elektrische systemen te installeren. Er zijn verschillende domotica bedrijven die zijn gespecialiseerd in het installeren van deze elektrische systemen.

Vooral op het gebied van verlichting wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van domotica. Zo zijn er veel lichten die tegenwoordig werken met sensoren. Door middel van de sensoren gaat het licht aan zodra er iemand in de buurt is. Vooral in de voor- en achtertuin wordt er vaak gebruikt van een dergelijk type licht. Dit vooral om veiligheidsredenen. Inbrekers vinden lichten die aan gaan zodra er iemand in de buurt komt zeer vervelend. Daarnaast hebben veel mensen licht in huis die gedimd kan worden. Zo kan er naar wens het licht worden aangepast en kan er een sfeer worden gecreƫerd. Vaak kan het licht ook op afstand worden bediend. Zo kun je vanaf de bank het licht bedienen. Tegenwoordig werkt ook de verwarming steeds vaker op afstand. Zo kun je alvast de verwarming aandoen voordat je naar huis gaat. Waardoor je thuis komt in een warm huis. Naast de verlichting en verwarming die op afstand kunnen worden bediend zijn er nog een tal van andere toepassingen. Zo kan zelf de voorraad beheer geautomatiseerd worden. Wanneer je iets niet meer op voorraad hebt kan er meten een bestelling worden geplaatst bij de supermarkt. Daarnaast kunnen vaak verschillende keuken apparaten op afstand worden bestuurd. Zo kun je de waterkoker of het koffiezetapparaat al op afstand inschakelen.

Er is steeds meer sprake van smarthomes. Huizen waarbij er een domotica systeem aanwezig is waarbij verschillende elektrische apparaten op afstand bediend kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *