De LED lampen zijn niet meer te missen! ?>

De LED lampen zijn niet meer te missen!

Kijk is goed om je heen. Of je nou thuis zit, in de winkel staat of door de straat loopt, er wordt overal wel gebruik gemaakt van LED verlichting. Ongeveer zo’n 30 jaar geleden werden de eerste LED lampen kenbaar gemaakt. Toentertijd werd het alleen gebruikt voor signaleringslampjes zoals het rode lampje van je televisie. Dit is te wijten aan de zwakke lichtstroom en de (toen nog) beperkte lichtkwaliteit. Maar door de uitvinding van blauw LED licht werd het ook mogelijk om wit LED licht te maken en door de ontwikkelingen van de high power LED’s in 1998 namen de prestaties van de LED lampen erg toe.

Fabrikanten van LED lampen

De fabrikanten van deze tijd hebben veel moeite om allemaal nog bij elkaar te houden. Want de LED lampen zitten momenteel in een enorme groei waardoor er dus meer aanbieders zijn. De grote merken die LED lampen produceren zijn namen zoals Philips, Osram & Sylvania. Maar de laatste tijd zijn er veel meer onbekende merken uit landen zoals China en Hong Kong. Vooral deze onbekende merken zijn erg in opkomst de laatste tijd. Het voordeel van deze fabrikanten is dat ze vaak veel goedkopere LED lampen fabriceren daartegenover staat dan wel weer een mindere kwaliteit. Vaak is het de levensduur van de lichtsterkte en de lichtkleur die de lampen de das omdoen. Het is dus ook erg belangrijk voor jou als consument om te kijken naar de merken bij het aanschaffen van LED lampen. Zo zorg je ervoor dat je een veel betere kwaliteit in huis haalt voor maar een paar euro’s meer!

De voordelen van een LED lamp

LED lampen komen beter uit de verf dan andere soorten lampen. Dit heeft verschillende oorzaken. Hieronder kan je een aantal voordelen vinden van LED lampen:

  • LED lampen hebben een langere levensduur, dit kan oplopen tot wel een verschil van 50.000 branduren
  • LED lampen zijn zuiniger met energie dan gloei- en halogeen lampen
  • LED lampen hebben lagere onderhoudskosten
  • LED lampen zorgen voor geen ongewenste IR of UV straling in de lichtbundel. Daardoor neemt het risico van het verbleken van kleuren af waardoor je de lamp op meerdere dingen kan toepassen
  • LED lampen hebben bij inschakelingen direct de juiste kleuren en lichtsterktes
  • LED lampen beschikken niet over zware metalen zoals kwik
  • LED lampen hebben over het algemeen een lagere temperatuur, wat de levensduur ook weer positief beïnvloed.
  • LED lampen zijn bijzonder efficiënt in koude omgevingen. Dat een normale lamp kan opstarten tot -40 graden is uniek, maar voor een LED lamp is het de normaalste zaak van de wereld
  • LED lampen zijn kosten besparend. LED lampen gaan gemiddeld 50x langer mee dan gloeilampen en 8x langer dan spaarlampen. Dit is een energiebesparing van maar liefst 85% (!)

Haal LED lampen in huis

Met LED lampen zijn dus vele dingen mogelijk dat hebben we zojuist aangetoond. Daarbij is het zowel kosten als energie besparend. LED Lampen zijn voor vele omgevingen ook geschikt. Zo kan je kiezen voor zowel binnen- als buiten LED verlichtingen. Of je kiest ervoor om een mooie LED lamp te kopen op het nachtkastje van je kind. Ontdek de vele mogelijkheden van LED lampen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *