Waarom is productfotografie zo belangrijk voor webshops? ?>

Waarom is productfotografie zo belangrijk voor webshops?

Productfotografie, het wordt steeds belangrijker voor winkels, maar zeker ook voor webwinkels. Webwinkels hebben nog steeds een achterstand qua beleving, simpelweg omdat de bezoekers de producten niet kan aanraken, kan voelen en niet kan passen (als het kleding betreft).

Dit is de voornaamste reden dat productfotografie voor een webshop uitermate belangrijk is. De website-bezoeker moet het product door de afbeeldingen van het product kunnen voelen, kunnen inzoomen en het moet mogelijk zijn om het product vanuit allerlei posities te kunnen bekijken.

Waar moet je op letten bij het maken van foto’s van de producten in je webshop?

Uniformiteit op de website

Voor de bezoeker is het belangrijk dat een website en zeker een webshop een eenduidige boodschap uitstraalt. Hierdoor is de uniformiteit van de afbeeldingen erg belangrijk. Goede productfoto’s op categorie-pagina’s zijn hiervoor noodzakelijk.

Gebruik dan ook voor alle afbeeldingen op de website eenzelfde achtergrond en als het mogelijk is dezelfde hoek vanuit gefotografeerd wordt. Dit is soms met een eigen camera wat lastig. Maar met de juiste fotostudio apparatuur is dit goed te doen.

3D animatie

De grote webshops in de wereld en in Nederland maken veel gebruik van 3D animaties. Bezoekers worden daardoor misschien een beetje verwend maar hierdoor verwachten ze dat ze op iedere webshop kunnen inzoomen en de producten kunnen draaien. Dit alles om het product wat ze willen kopen goed kunnen zien.

Goed licht

Goed licht is essentieel voor een goede foto. Wellicht herken je het zelf weleens als je met een groep vrienden aan het eten bent op een terras en er wordt een foto gemaakt. Het maakt veel verschil of de foto van de zon wordt gemaakt of juist naar de zon toe.

Het licht kan een foto daardoor maken en/of breken. Om dit te voorkomen zijn een goede achtergrond en een goede lamp essentieel. Het zou dan ook mooi zijn om een bepaalde vaste positie te gaan bouwen waar alle productfoto’s worden gemaakt. Met de fotostudio apparatuur waar hierboven al eens over werd gepraat is dit niet nodig, het licht is hierbij al volledig voor je geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *